Zwemmen

Zwemmen is een hele oude sport. Zwemmen is dan ook een echte watersport, zwemmers moeten zich door middel van arm- en beenbewegingen voortbewegen in het water. Er zijn verschillende technieken hiermee. Denk aan: borstcrawl, schoolslag, rugcrawl en vlinderslag. Zwemmen is echt een enorm gezonde sport, je gebruikt namelijk elke spier in je lichaam. Bij zwemmen verbrandt je hartstikke veel calorie├źn, verbetert je conditie en maakt je spieren soepel. Bijna iedereen kan ook zwemmen, uit onderzoek is gebleken dat 95% van de mensen in Nederland minimaal een zwemdiploma heeft. Je kan op zoveel verschillende plekken zwemmen. Eigenlijk overal waar water is kan je wel zwemmen. Het kan in een zwembad, maar ook in een rivier of de zee. Het is dan dus ook echt een aanrader aangezien het hartstikke gezond is.

Gezond

Op het moment dat je wilt afvallen, is zwemmen hiervoor ideaal. Je valt namelijk het snelst af met duursporten. Maar hoe komt het nou dat zwemmen zo goed voor je is dan? Er zijn hier verschillende redenen voor. Zwemmen is om te beginnen heel goed voor je spieren. Je spieren ontspannen door de bewegingen die je in het water maakt. Als je op het droge sport vraagt dit veel meer van je spieren en valt dit dan ook zwaarder. Verder is zwemmen ook heel goed voor je geest, het is namelijk geestelijk ontspannend. En als laatste is zwemmen heel goed voor je hart en longen. Je traint dit als ware tijdens het zwemmen en zorgt ervoor dat je gezond en fit blijft.

Transformatie van het lichaam

Als eerste voelt je lichaam niet zo stijf aan als eerst, je lichaam wordt namelijk soepeler. Je spieren en gewrichten gaan zich meer ontspannen. Een andere transformatie is je ademcapaciteit. Je adamcapaciteit wordt groter en je kan daardoor steeds langere stukken zwemmen. Op lange termijn kan je steeds langer bewegen met een hoge hartfrequentie. Het komt er dus op neer dat zwemmen harstikke gezond voor je is en dat het echt een aanrader is.

Wil je meer weten over andere watersporten, klik hier.